fbpx

Blogi

Arjen pelastajat – niveltuki, joka toimii

”Niin juu. Kyä se vysioterapeutti si osas auttaa mua.”
”No, niihä mää sanoin. Kyä maar ne vysioterapeutit tietää.”

ARJEN PEALASTAJAT – TUKI, JOKA TOIMII

Sekös pistää harmittamaan, kun polvikipu alkaa rajoittaa kaikkea tekemistä ja liikkumista.
Tai vaivasenluu. Niin on arka ja kävely vaikeaa. Kuinka pieni nievel voi ollakin niin ogelmallinen.

Kuluma, tapaturma, ylirasitus, kierukkavamma tai leikkauksesta kuntoutuminen ovat tyypillisiä syitä nivelten ja pehmytkudosten epäspesifeihin kipuihin. Jatkuva kipu raastaa ja tilanne voi tuntua ylivoimaisen hankalalta.

Fysioterapeutin urani aikana olen löytänyt kaksi niveltukea, jotka erottuvat joukosta yksinkertaisesti sillä, että ne toimivat – ja loistavasti. Tätä mieltä ovat myös lukuisat asiakkaat, tyytyväiset käyttäjät.

Polvituki – Berfeind Genu Train

on ehdottomasti myydyin polvitukemme. Ja miksikö?
Se on tehty helpottamaan aktiivista elämää, niin arkea kuin liikuntaa harrastuksena tai oikein urheilua.
– tuki on kudottu niin, että sen kompressio tehostaa veren- ja nestekiertoa polvessa, ehkäisee turvotuksia
– ei passivoi jalan rakenteita tai toimintaa (tuen käyttö ei siis heikennä lihaksia)
– tukeen on integroitu polvilumpion tuki
– ei rajoita liikkuvuutta
– anatomisesti muotoiltu eli täydellinen istuvuus, pysyy paikoillaan, ei remmikiinnityksiä
– on kevyt ja hengittävä, kuin tukea ei olisikaan
– sama tuki käy molempiin jalkoihin
– pitää muotonsa vuodesta toiseen, konepestävä
– helpottaa kipuja heti

Vaivasenluun tuki

Vaivasenluu on hankala ja kivulias seuralainen. Myös tähän vaivaan on saatavana lukuisia erilaisia tukia. Vaivasenluun tuki on haastava, koska sen pitäisi tuen ja kivun helpotuksen lisäksi sopia mukavasti kenkään. Asiakkaiden palaute on tässäkin etsinnässä ollut arvokas apu.

Viimein löytyi kävely-liikunnan harrastajienkin suosima joustava, ohut, nauhamainen ja helppokäyttöinen laadukas tuki, vaivasenluun hoitoon ja oikaisuun. Se ohjaa ja korjaa isovarpaan asentoa kävellessä. Tuki ei muuta viereisen varpaan linjausta. Tuen hyvää istuvuutta lisää, että se on muotoiltu erikseen oikeaan ja vasempaan jalkaan, sekä jalan koon mukaan. Mukava jalassa, helpottaa kipuja ja sopii useimpiin kenkiin.

Paas tullen sovittaen si!
– voit vara ajan tuen esittelyyn ja sovitukseen puh. 03 435 4665

Vahvaa ja vaikuttavaa – Forssassa

IHMETELTÄVÄÄ KOTIKONNUILTA POHJOISESTA,
MUTTA  EI HUONO VASTINE ODOTTANUT FORSSASSAKAAN

Tulipa käytyä kesälomalla kotipuolessakin. Ja pitihän sitä vähän ajella pitkin kylää, kun isoja hankkeita on siellä menossa ja kaupunki ulkoisestikin melkoisten muutosten kourissa.
Yksi pysähdyspaikka tällä turstikierroksella on oheisessa kuvassa.  
Ja todellakin turistikuva ainakin nykyistä forssalaisuuttani ajatellen – kuinka sattuikin samaan kuvaan osumaan juna ja Suomen pisin joki.
Juna meni menojaan, mutta sitkeästi virtaava joki oli hyvin vaikuttava kokonsakin puolesta  ja siinä vieressä seisoessa tunsi voiman, joka joessa voimakkaana virtasi.

Vahvaa ja vaikuttavaa.
Kotiuduttuani pohjoisen reissusta, oli vastassa lisää voimaaja sitkeyttä, Forssalaista. Kutomolle oli syntymässä uudet yritykset Luppo ja Oiva, jotka ovat ensi esittelyssä tulevana lauantaina 11.9.2021.

Hyvinvointihotelli Luppo yllätti kauneudellaan ja tunnelmallaan – ensi katselmuksellani Lupossa,
ei voinut kuin olla hiljaa ja ihailla mitä silmissään näki ja sisällään tunsi tuossa levollisuuden ja kauneuden keskiössä. Ja Oivassa on käynnistymässä työterveyden asiantunteva yksikkö, aito,  palveleva, ja osaava.

Luppo, Oiva ja Kuomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus.
Yritysten taustalla pyörii (kirjaimellisesti) nainen, jossa virtaa sitkeästi voimaa. Sen voiman ja vaikuttavuuden kyllä tuntee, kun vieressä seisoo. Vaikka välillä on suvantopaikkoja, niin siinä kohtihan vain vedetään henkeä…vedetään syvään henkeä, otetaan happea ja annetaan voiman palutua.

Vastavirtaa ja yllättäviä putouksia (nopeita ja jyrkkiä). Näin voisin kuvitella ylläkertomani yrittäjän voivan kuvailla yrittäjän taivaltaan, ainakin kuluneen vuoden kuulumisia kysellessä.  Tästäkin huolimatta, joillakin riittää sitkeyttä, voimaa, osaamista ja poltetta perustaa vielä uusia yrityksiä. Uskoa parempaan tulevaan, että tästäkin selvitään.Tarve tarjota kaikille  parasta mahdollista osaamista ja palvelua, elämää arjen yläpuolla – kaikille aisteille.

Lupon ja Oivan syntymisen loppupotkaisussa Forssan kartalle on kolmen naisen rooli ollut  huikea – kolmen yrittäjänaisen. Ei voi kuin ihmetellä ja ihailla näiden naisten rohkeutta ja päättäväisyyttä, uskallusta tehdä suuria ratkaisuja.

Vahvaa ja vaikuttavaa.
Onnea Minna, Tarja ja Tiina.
Toivon teille mitä kiireisintä syksyä ja yrityksienne ajanvarauskalenterien pikaista täyttymistä asiakkailla.
– s. koo

Lauantaina 11.9. sinullakin on mahdollisuus tulla tutustumaan Kutomolle
kolmannen kerroksen väkeen ja yrityksiin, sekä yrittäjiimme Minnaan, Tarjaan ja Tiinaan.
Fysioterapia ja Liikuntakeskuksen tarkemman ohjelman löydät kotisivuiltamme vkfysio.fi, facebookista ”Kutomon Fysiotrapia” tai vaikka soittamalla (03) 435 4665.
Liikuntaryhmiä klo 9.30 alkaen (lempeä aamujooga), fysioterapiassa näytehoitoja, OutLet myyntipisteessä runsaasti laadukkaita tekstiilejä ja liikuntavälineitä, tarjouksia, jne.
TERVETULOA  LA 9.11. KLO 9-15, Kutomolle 3. kerrokseen.
Kuvia Luposta

 

 

 

 

 

 

Aika kiittää!

Kiitos, että tulitte liikkumaan ja kuntoutumaan kanssamme tänäkin vuonna. Yli 500 Vip-liikkujaa on ollut meille iso riemu ja luulen, että myös teille liikkuvana yhteisönä. Kiitos, että saamme olla enemmän kuin pelkkä jumppapaikka.  Aamupäivän kahvitteluhetket, pirtelö...

lue lisää

Iloinen mieli, hyvä olo ja jatkoaikaa toiminnallisille vuosille!

Minä, meren äärellä ja merikammoiseksi syntynyt, vietin hiljattain kaksi yötä ja kaksi päivää Ruotsin risteilyn merkeissä. Ja tietysti vielä Helsingin lähdöllä, ettei vaan olisi maata näkyvissä. Vaikka hieman pitkin hampain tälle työmatkalle lähdinkin, se kannatti, sillä risteilyn Liikuntaseminaarin anti oli mieltä herättävä.

lue lisää