fbpx

Toukokuun blogi – Musiikki ja liikunta, yhdessä pari mahtava

28.4.2021 | Blogi

Musiikki ja liikunta – yhdessä pari mahtava,
diskobiiteistä energiaa ja lattarista lantioon liikettä keinuvaa, rokimpi jyrähdys voimaa antaa, pikkutuhmat rallatukset huumoria kantaa

Musiikki, toinen ei soittoa huomaa ja toisen korvaan se tarttuu heti. Itse taidan kuulua tuohon jälkimmäiseen sakkiin. Musiikki on aina kuulunut jollain tavalla elämääni. Lapsuuden kodissani äidillä soi aina radion musiikkikanava. Isä puolestaan lauloi paljon, pikkutuhmat rallatukset, tanssi-iskelmät ja virret tulivat tutuiksi. Soitin pianoa ja kitaraa  sekä laulelin koulun kuorossa. Musiikki oli minulle kovin mieluisa harrastus. Kuoro varsinkin, kun samalla sai olla yhdessä kavereiden kanssa.

Mutta niin vain hiipi liikunta jonon ohi ykköseksi ja soittaminen ja kuoro saivat väistyä. Aloitin liikuntaryhmien ohjaamisen jo 13-vuotiaana. Vähitellen musiikin rytmittämät jumpanohjaukset tulivat mukaan ja parhaimmillan ohjasin n. 20 ryhmää viikossa. Kun musat soi, niin liike jatkui ja jaksoi!

Olen aina tehnyt ohjaamani tunnit itse. Olen siis saanut itse päättää musiikit ja liikeet. Se onkin ollut yksi jutun suola. Vaikka välillä on meinannut lähteä tukka päästä ja kynnet sormista, kun sopivia kappaleita ei ole vaan löytynyt. Onneksi tekniikka on sentään nykyään helppoa. Välillä kun mm. sai kuunnella pinon cd-levyjä ja tehdä niistä listan. Jumppatunnin aikana sitten piti vaihdella levyjä soittimeen ja varoa naarmuttamasta levyn pintaa. Nyt riittää kun on kännykkä ja muita läsnäolijoita ajatellen laittaa luurit päähän tai napit korviin ja valtava määrä musiikkia on kuunneltavana ihan missä vaan.

Musiikin merkityksellisyys on vuosien kuluessa syventynyt. Laulujen sanoja ja sanomaa tulee nykyään kuunneltua paljon herkemmällä korvalla. Nuorempana riitti kun oli menevä biisi ja hauskat sanat. Tosin kepeille kappaleille on edelleen tilaa musiikkikirjastossani.
Hyvä melodia ja sanoitus yhdessä ovat kyllä sellainen voimapari, joka todellakin vaikuttaa mieleen ja sitä kautta auttaa – ehkä nostamaan ilon kattoon, ehkä tekemään treenin kovimman sarjan loppuun, ehkä saamaan tossut jalkaan ja lähtemään liikkeelle, ehkä nousemaan ylös surun syvimmästäkin kuopasta, ehkä kertomaan tunteistaan yleensäkin. Ja kun musiikin(kin) antaman voiman avulla on päässyt vaikemman päälle ja yli, on edessä ehkä helpottava alamäki, joka meneekin kevyesti rullaten, jos vaan malttaa löysätä.

Nykyisin ohjailen Kutomon +55 ryhmiä. Nämä elämää nähneet ja kokeneet ryhmäläiset ovat aivan mielettömiä tyyppejä. Heidän kanssaan voin vapaasti soittaa valitsemaani musiikkia. He myös aina odottavat uuden ohjelman alkaessa, että pääsevät kuulemaan uudet jumppamusiikit.  Täällä ladataan pöytään myös ryhmäkohtaisesti mielenkiintoisimmat toiveet, kuten “Et ole vähään aikaan soittanut Nightwishiä tai Metallicaa.” Ja eläydytään musiikkiin tunteella liikkuen.

Tunnistatko sinä itsessäsi halun kuunnella enemmän musiikkia tai liikkua? Vai molempia? Olet ehkä miettinyt liikkumaan ja jumpalle lähtöä, mutta et ole vielä saanut aikaiseksi lähteä? Jos tähän pitäisi antaa yksi ohje, niin se olisi “Lähde jo tänään, tulet saamaan niin paljon hyviä asioita itsellesi.”

Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskuksen jumpat ovat aina olleet suosittuja ja tiedetään, että valtaosa ryhmäliikkujistamme on fiilisliikkujia. Pitää siis olla tunnetta ja hyvä meininki ensirytmeistä alkaen. Tule sinäkin rohkeasti mukaan. Kokeilemalla eri tunteja, löydät varmasti ne, jotka sytyttävät juuri sinut. Tähän kun vielä lisätään liikunnan ja musiikin lukuisat hyvät terveysvaikutukset ja tuttujen jumppakavereiden näkeminen ja jutustelut, niin avot – se on siinä!

Älä siis suotta jarruttele, vaan ota rohkeasti yhteyttä puh. (03) 435 4665 tai tule käymään, ja mietitään sinulle sopivimmat aloitusjumpat. Eikä mikään estä tulemasta suoraan tunnille. Kerro ohjaajalle, jos olet ensimmäistä kertaa mukana, niin hän tietää ohjeistaa oleelliset asiat tarkemmin. Ja kävitpä sitten jumpissa tai kuntosalilla, musiikkitoiveet ovat aina tervetulleita – kuten olet sinäkin!
Lisää tietoa vkfysio.fi

Iloa ja hyviä muuveja jokaisen vappuun!
-s.k.                                                                                            Aina luurit tai napit korvilla ja +55 menoja

Aika kiittää!

Kiitos, että tulitte liikkumaan ja kuntoutumaan kanssamme tänäkin vuonna. Yli 500 Vip-liikkujaa on ollut meille iso...

Iloinen mieli, hyvä olo ja jatkoaikaa toiminnallisille vuosille!

Minä, meren äärellä ja merikammoiseksi syntynyt, vietin hiljattain kaksi yötä ja kaksi päivää Ruotsin risteilyn merkeissä. Ja tietysti vielä Helsingin lähdöllä, ettei vaan olisi maata näkyvissä. Vaikka hieman pitkin hampain tälle työmatkalle lähdinkin, se kannatti, sillä risteilyn Liikuntaseminaarin anti oli mieltä herättävä.

Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus
Kutomonkuja 2 A 1
30100 Forssa

Puhelin (03) 435 4665

Katso sijainti kartalta ›

Sähköpostiosoitteet:
info@vkfysio.fi
laskutus@vkfysio.fi
etunimi.sukunimi@vkfysio.fi

Yhteydenottopyyntö ›