fbpx

Fysioterapiassa käytettävät hoitomuodot

Laaja tarjontamme

Kutomon laajasta fysioterapeuttisten hoitojen valikoimasta valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa juuri hänen hyvinvointiaan parhaiten tukevat hoitomuodot.

Akupunktio

Akupunktiolla hoidetaan kipua ilman lääkkeitä tehokkaasti ja turvallisesti. Fysioterapeutit käyttävät akupunktiota pääasiassa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoidossa kipuun, särkyyn ja koko kehon rentouttamiseen. Akupunktiolla voidaan hoitaa myös päänsärkyä.

Akupunktio on turvallinen lääketieteellinen hoitomuoto, joka sopii lähes kaikille.

Akupunktioneulat ovat todella ohuita, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja. Neulan kärki on terävä eikä siinä ole leikkaavaa eli kudosta rikkovaa kärkiosaa. Se tekee pistotuntemuksesta tuskin tuntuvan. Neulat ovat kertakäyttöisiä ja steriilejä.

Akupunktioneulan aiheuttama ärsytys kiihdyttää elimistön omien kipulääkkeiden, endorfiinien, vapautumista. Kehoon vapautuu myös muita välittäjäaineita ja hormoneja, jotka saavat aikaan miellyttävän, kevyen ja kivuttoman olon. Ääreishermoston ärsyttäminen neulalla puolestaan synnyttää impulssivirran, joka voittaa samoja ratoja käyttävän pitkäänkin jatkuneen kivun ja estää näin kiputuntemuksen aivoissa. Akupunktio lisää verenvirtausta kudoksissa ja näin rentouttaa lihaksia.

Hoitokertojen määrä arvioidaan tilanteen mukaan. Yleensä 1–2 kertaa viikossa 5–8 hoitokertaa riittää.

Miellyttävän, kevyen ja kivuttoman olon lisäksi akupunktioon liittyy usein myös myönteisiä oheisvaikutuksia: hyvät yöunet, yleinen rentoutuminen, stressin ja ummetuksen häviäminen ja vastustuskyvyn parantuminen.

Alaraaja-analyysi

Alaraaja-analyysi sisältää haastattelun, fysioterapeuttisen tutkimuksen ja kävelyn havainnoinnin. Apuna käytetään peilipöytää ja juoksumattoa.

Analyysin avulla voidaan määrittää alaraajavaivojen oikea hoito, oikeanlainen kenkä, millainen yksilöllinen pohjallinen valmistetaan ja millaisista harjoitteista asiakas hyötyisi.

Siirry verkkokauppaan

Alaraajojen verenkiertoa elvyttävä hoito Ditelle Bene

Ditelle Bene -hoito on jalkapohjien kautta annettavaa elektrolymfaa, mikä stimuloi sähkön avulla jalkapohjien vyöhykepisteitä. Hoidolla voidaan aktivoida elimistön omia paranemismekanismeja, kiihdyttää kuona-aineiden poistumista kehosta ja lisätä päivittäistä hyvinvointia ja tasapainottaa kehoa luonnollisesti.

Hoitoa voidaan käyttää seuraaviin ongelmiin ja sairauksiin:

  • Sydän- ja verisuoniongelmat, kuten korkea verenpaine ja kolesteroli
  • Diabetes
  • Maksa-, munuais- ja virtsaelinten ongelmat
  • Suoliston ongelmat
  • Haavaumien paraneminen
  • Reuma
  • Nivelongelmat
  • Suonikohjut, jalkojen verenkiertohäiriöt ja turvotukset
  • Migreeni, PMS, stressi, masennus, ahdistuneisuus
  • Unettomuus
  • Väsyneet jalat ja jalkasäryt
  • Selkäongelmat

Hoito on yksinkertainen ja turvallinen toteuttaa. Jalat asetetaan suolaa sisältävään vesialtaaseen, jossa turvallinen määrä virtaa muodostaa veden ja sinne asetettujen elektrodien välille sähkömagneettisen kentän. Hoito kestää noin 30–40 minuuttia. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi suosittelemme sarjahoitoja.

Hoitoa antaa laitteen käyttöön perehtynyt henkilö. Ennen hoidon aloittamista varmistetaan soveltuvuus asiakkaalle. Ditelle Bene -hoito rentouttaa, keventää oloa, helpottaa väsymystä ja painontunnetta jaloissa. Vaikutuksen huomaa yleensä jo heti ensimmäisen hoidon jälkeen.

Fascia-käsittely

Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen jatkumon. Kiristynyt fascia lisää lihasjännitystä ja verenkierron heikkenemistä, mistä taas aiheutuu kipua.

Fasciatekniikoilla käsitellään kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja neuraalikudosta. Tarkoituksena on lisätä kudosten elastisuutta ja aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa liike.

Hieronta

Hieronta on yksi fysioterapian menetelmiä. Hieronnalla vilkastuteaan kudosten aineenvaihduntaa ja poistetaan lihasten jännitystiloja sekä niistä aiheutuvia kipuja. Hierontaa yhdistetään hoidoissa muihin menetelmiin.

Hieronta on eräänlaista mekaanista muokkausta. Yleisimmin hierontaa käytetään fyysisistä suorituksista tai tapaturmista seuranneiden lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun.

Jännekalkin hoito

Erityisesti olkapään jänteisiin kertyy usein kalkkia, minkä seurauksena jänne paksuuntuu ja hankautuu olkavarren liikkeissä luisiin rakenteisiin, tulehtuu ja kipeytyy. Yläraajan nostaminen hartiatason yläpuolelle on kivuliasta ja jopa mahdotonta, koska jänne ei mahdu liikkumaan.

Jännekalkin poistamiseksi on kehitetty etikkahappoiontoforeesihoito. Jännekalkki pyritään poistamaan galvaanisen sähkön ja etikan avulla. Hoitojakso on 15 kertaa; alkuun hoitoja on tiheämmin.  Varsinaisen kalkkihoidon lisäksi ohjataan liikeharjoitteet olkapään hyvän asennon ja aineenvaihdunnan parantamiseksi sekä  hoidetaan lihaskivut sekä kireydet.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on Japanissa kehitetty teippausmenetelmä, jonka avulla pystytään poistamaan tehokkaasti kiputiloja, parantamaan nivelten liikkuvuutta, ohjaamaan lihasten ja nivelten liikeratoja sekä nopeuttamaan vammautuneen kudoksen paranemista.

Kinesioteippauksen periaatteena on tuennan sijasta aktivoida kudoksia ja näin auttaa paranemisprosessia. Teippiä voidaan pitää yhteen mittaan jopa 5–8 vuorokautta. Teippi on suihkun kestävä ja hypoallerginen.

Kinesioteipin avulla voidaan vähentää lihaksen tai ihon kautta koettua kipua. Sillä voidaan siis aktivoida ”nukkuvaa” lihasta tai löysätä kireää yliaktiivista lihasta. Teippaus soveltuu tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville osana kuntoutusta.

Teipillä on saatu hyviä tuloksia myös raajojen turvotusten hoidossa. Teipin avulla on mahdollista lisätä ihonalaiskudoksen lymfaattista virtausta ja samalla turvotus laskee.

LPG

LPG-terapia on alipaineella tapahtuvaa imurullaushierontaa. Siinä kohotetaan ihonalaista kudosta: motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat sidekudosta parantaen neste- ja verenkiertoa.

LPG-terapia kehitettiin aluksi paloarpien hoitoon. Myöhemmin huomattiin, että hoito laittaa myös rasvan liikkeelle. Hoitosarjoiksi suositellaan 10–15 kertaa kerran tai kaksi viikossa. Kun hoitotavoite on saavutettu, jatketaan ylläpitävällä hoidolla noin kerran tai kaksi kuukaudessa. LPG-terapiaa käytetään kokovartalokäsittelynä tai osahoitona pienellekin ongelma-alueelle.

LPG-hoidolla on kolme pääkäyttöaluetta: terapia, urheilu ja kauneudenhoito. LPG sopii tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien, fibromyalgian ja lymfaödeeman hoitoon. Urheilijat voivat käyttää hoitoa sekä kilpailuun ja harjoitukseen valmistautumiseen että niistä palautumiseen. Kauneudenhoidossa keskeisiä hoitoalueita ovat selluliitti, arvet, rypyt ja ihon kiinteytyminen. LPG:llä hoidetaan myös palovammoja, laskimoiden vajaatoimintaa ja mikroverenkierron häiriöitä.

Hoidolla on paljon myös pitkäaikaisia vaikutuksia: kokonaisvaltainen yleisvointi paranee ja energia lisääntyy.

LPG Terapeuttiset hoidot

– Fysioterapiassa LPG:tä käytetään esimerkiksi sairaan kudoksen (mm. arvet, palovammat), kiputilojen tai lihasjäykkyyden hoitoon.

– Lymfaterapiassa LPG muodostaa uusia imusuonistoja tuhoutuneiden tilalle ja poistaa arpikudosta. Se tehostaa myös laskimoiden toimintaa ja keventää näin raskaita ja väsyneitä jalkoja.

Leikkauksen jälkitiloissa LPG vähentää turvotusta ja nopeuttaa kuona-aineiden poistumista.
– leikkausten jälkitilat
– reuma, fibromyalgia ja psoriasis

LPG Sport hoidot

– nopeuttaa palautumista
– valmistaa lihaksia suoritukseen
– nopeat hoitotulokset krampeissa, revähdyksissä, lihaskireydessä

LPG Wellness

– parantaa unen laatua
– rentouttaa ja vähentää stressiä
– tutkitusti anti-age effect

LPG Beauty Lipomassage

– tasoittaa selluliittiä
– vähentää rasvakudosta
– kiinteyttää

LPG Beauty Liftmassage

– korjaa ihon rakennetta sisältä päin
– vahvistaa kollageeni- ja sidekudossäikeitä
– kiinteyttää
– madaltaa ryppyjä ja juonteita

» Lue lisää maahantuojan sivuilta …

LymphaTouch

LymphaTouch on kehitetty fysioterapian ja lymfaterapian apuvälineeksi erityisesti lymfaödeeman ja leikkausten jälkeisten turvotusten sekä fibroosin ja arpien hoitoon. Se sopii hyvin myös urheilijoiden lihashuoltoon ja urheiluperäisten vammojen hoitoon.

Lymfaterapiaa käytetään turvotuksen hoitoon esimeriksi jalkojen laskimovajaatoiminnassa, raskauden aiheuttamassa turvotuksessa ja hormonaalisessa turvotuksessa. Se sopii myös leikkausten (syöpä ja kirurgiset) ja vammojen jälkihoidoksi, säärihaavojen hoitoon ja kivun hoitoon (reuma, fibromyalgia, ruusu).

Lymfa ei sovellu hoidoksi akuutissa infektiossa, syvässä laskimotukoksessa ja pahanlaatuisissa kasvaimissa, joiden hoito on kesken.

Lymfaterapia vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat sairaudesta ja vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta.

NeuroTrac

NeuroTracilla voidaan hoitaa mm.

  • tihentynyttä virtsaamistarvetta
  • erilaisia kiputiloja (yhdyntäkivut)
  • lantionpohjan lihasten heikkenemista

Hoitoon tuloa ei kannata arastella, sillä hoitotilanteessa intimiteettisuoja on hyvä.

Paineaaltohoitolaite

Shockwave on uusi, tehokas hoitomenetelmä lihas- ja jänneongelmiin. Hoidossa kudoksiin kohdistetaan mekaanisesti tuotettu korkeatehoinen paineaalto. Paraneminen edistyy, krooninen tulehdus vähenee ja kipuun saadaan lievitystä. Hoito on tehokasta myös kroonisiin vaivoihin, kuten

  • kivulias olkapää / kalkkiolkapää
  • tenniskyynärpää
  • alaselkäkivut
  • akillesjänteen ongelmat
  • kantaluupiikki (plantaari faskiitti)

Hoito on myös hyvin lihaksia rentouttavaa ja sopii niska-hartia-alueen jännityksien hoitoon.

Hoidon teho on todettu useissa lääketieteellisissä tutkimuksissa.

Painokevennetty kävely

Meillä on otettu käyttöön uusi painokevennetyn kävelyn väline, LiteGait.

Tukevassa pyörillä varustetussa laitteessa voidaan harjoitella yksittäisiä kävelyn vaiheita tai kävelykokonaisuutta toistuvana liikesarjana. Laitetta on mahdollista käyttää siihen kuuluvan kävelymaton kanssa.

Näin tapahtuva kävelyharjoittelu on täysin turvallista ja kävelyharjoittelua pystytään toteuttamaan pitkäkestoisesti ja luonnollisessa asennossa. Painokevennetty harjoittelu mahdollistaa normaalia kävelyä stimuloivan ylös-alas-liikkeen. Harjoittelulaite vapauttaa terapeutin ohjaamaan tärkeitä lihasryhmiä kävelyn aikana. Laite sopii myös pystyasennossa tapahtuvaan tasapainoharjoitteluun.

Painokevennetystä kävelyharjoittelusta hyötyvät mm.:

  • Aivohalvauskuntoutujat
  • Alaraajaongelmista kärsivät asiakkaat
  • Lonkka-, polvi- ja nilkkaleikatut kuntoutujat
  • MS-tautia sairastavat asiakkaat
  • Osittainen tetraplegia
  • Parkinson-potilaat ja muut erilaiset neurologiset sairaudet
  • Kaatumispelosta kärsivät asiakkaat, kuten ikäihmiset

Kävely on yksi tärkeimmistä motorisista taidoistamme, jonka jokainen haluaa säilyttää!

Sähköhoidot

  • kipuhoito
  • estetään kivun aistimista
  • parannetaan verenkiertoa vamma-alueella
  • sähköhoidon virtamuoto, taajuus ja voimakkuus valitaan kivun luonteen mukaan

Tukipohjalliset

Ongelmat joihin voi saada helpotusta:

• jalkaterän väsyminen, puutuminen, paine, hankaumat
• vaivaisenluut ja kantapään ongelmat
• polven ja lonkan alueen kiputilat
• penikkatauti eli säären etuosan kiputilat
• lantion ja selän kivut ja väsyminen

Oireet ilmenevät rasituksessa ja etenkin rasituksen lisääntyessä. Seisomatyö, kävely (golf!), Suvi-illan maratonharjoittelu, sali-bandy, koripallo ja jalkapallo ovat tyypillisiä forssalaisten alaraajaongelmien aiheuttajia.

Aluksi teemme oireen taustaa kartoittavan haastattelun ja tarkan manuaalisen ja havainnoivan tutkimisen. Käytössämme on tarvittaessa peilipöytä paineiden jakaantumisen selvittämiseksi jalkapohjassa, kävelymatto ja videokamera.

Hoitava paketti sisältää tarvittavat fysioterapeuttiset hoidot ja harjoitteet lihastasapainon palauttamiseksi. Kirjalliset ohjeet helpottavat omatoimisen hoidon muistamista ja oppimista.

Mikäli tutkimisen pohjalta ilmenee tarve, teemme yksilölliset tukipohjalliset. Käytämme kestävää ja hygieenistä SIDAS materiaalia, jota voidaan tarvittaessa myös uudelleenmuokata. Tarvittavat muokkaukset sisältyvät hintaan.

Kontrolloimalla kuukauden käytön jälkeen varmistamme, että pohjallinen saadaan vastamaan tarpeitasi ja helpottamaan jalkojesikin elämää. Haluamme auttaa sinua parantamaan elämänlaatuasi ja toiminnallisuuttasi alkaen jalkojesi hyvinvoinnista.

Tukisukat

Tukisukkia käytetään suonikohjuoperaatioiden jälkihoitoon, turvotuksen hoitoon, urheilijoilla tukisukat nopeuttavat  palautumista, suositellaan istuma- ja seisomatyötä tekevälle sekä matkakäyttöön lento- juna- ja automatkoille.

Lääkinnällisiä tukisukkia mm. Medisox, Venosan, Jobst, Sigvaris.

  • tukisukkien mittauspalvelu
  • saatavana suoraan hyllystä vakiokokoja
  • tilattavissa myös yksilöllisten mittojen mukaan
  • tarvittaessa mittaukset kotikäyntinä Forssan seudulla
  • polvi- ja reisimallisia sekä sukkahousuja

Tukisukkien ja -hihojen mittatilauspalvelu

Nykypäivänä tukisukkien käyttö on monipuolista:

Oletko menossa suonikohjuleikkaukseen tai suonikohjujen vaahtoruiskutukseen? Tarvitset mukaan yksilölliset, juuri sinun jalkojen mittojen mukaiset lääkinnälliset tukisukat, joita pidetään operaation jälkeen. Seisotko päivän aikana paljon ja jalkasi väsyvät? Säärihaava? Tukisukkien puristusvaikutus parantaa verenkiertoa jaloissa urheilusuoritusten aikana ja auttaa palautumaan suorituksen jälkeen käytettynä.

Tukisukat (lääkinnälliset tukisukat, kompressiosukat) ovat erikoissukkia, jotka saavat puristuspaineen jakautumaan lääketieteellisesti oikealla tavalla. Sen seurauksena on verenkierron tehostuminen. Yleisimmin kompressiosukat otetaan käyttöön mm. turvotuksen, laskimoveritulpan, suonikohjujen, säärihaavan tai nivelrikon takia. Sukkia on standardikokoja, mutta niitä voidaan tilata myös mittatilauksena. Mittatilauksena valmistetut lääkinnälliset tukisukat varmistavat  täydellisen istuvuuden ja oikean puristustehon. Varaa aika sukkien mittaukseen!

Tukisukkia löytyy eri väreissä ja pituuksissa ja useimpia malleja on sekä avo- että umpikärkisinä. On erittäin tärkeää, että kompressiosukat ovat oikeaa kokoa ja koko tulee valita raajan ympärysmittojen perusteella.

Valikoimissamme standardi hyllymitoilla olevia tukisukkia (polvi-, reisi- ja sukkahousumalleja) sekä erikseen tilaten mittatilaussukkia. Meiltä löydät myös myös tukisukkien pukemiseen tarkoitettuja apuvälineitä

Varaa aika (30min) tukisukkien mittaukseen. Suonikohjuoperaatioon mennessä VÄHINTÄÄN 2 viikkoa ennen operaatiota. Puh. 03 4354665

Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus
Kutomonkuja 2 A 1
30100 Forssa

Puhelin (03) 435 4665

Katso sijainti kartalta ›

Sähköpostiosoitteet:
info@vkfysio.fi
etunimi.sukunimi@vkfysio.fi

Yhteydenottopyyntö ›